Sønderborg Distillery

Destilleriet

Sønderborg Distillery ligger i den centrale del i Sønderborg by. Men en passion for gin blev destilleriet startet tilbage i februar 2018 som det allerførste sønderjyske destilleri syd for Kolding. Historien startede flere år forinden med besøg hos flere destillerier i udlandet, kombineret med et ønske om at iværksætte noget selv, og ikke mindst et godt venskab mellem arbejdskolleger. Med dette var fundamentet for destilleriet skabt.

Med vægt på lokal sønderjysk håndværk og kvalitet var der heller ingen tvivl om at vores destilleri skulle være i vores hjemby, Sønderborg.

Vores værdier bygger på kvalitet, grundighed og bæredygtighed. Vi producerer produkter af høj kvalitet, har en 100% økologisk godkendt produktion, og bruger kun de bedste råvare der er til rådighed.

Destilleriet ligger i egen bygning på Als siden af Sønderborg. Som et af Danmarks allermindste destillerier har vi ca. 80 kvm er fordelt med 25% til produktion og 75% til lager og opbevaring. I dag produceres adskillige tusinde flasker om året, og dette stiller store krav til logistikken som styres med ekstrem præcision.

Destilleringen

Destilleringen foregår på helt klassiske traditionelle kobberkedler fra Portugal. Der er tale om small batch produktion i 40 liters destiller. Med håndværket i centrum har vi valgt at være tro mod, hvordan alkohol er destilleret i århundreder. Af sikkerhedshensyn bruger vi dog en moderne kogeplade til opvarmning.

Værdien ligger i at kende processen til mindste detalje, at forstå hvordan destillen arbejder, og lige præcist at vide hvornår vi kan tage produkt fra. Smagen skabes i en kombination af at lade enebæren hvile i alkoholen inden destillering, og så ved at tilsætte botanicals i kolonnen på destillen, som alkoholen damper igennem under selve destilleringen.

Vi benytter London Dry Gin metoden til de fleste produkter, hvilket betyder at smagen kun må tilføres frem til destilleringen og produktet efterfølgende kun må fortyndes til den ønskede alkoholprocent. Dette er et kvalitetsstempel i sig selv, og kræver at man kender sin destilleringsproces.

Håndværket

For os er det vigtigt at håndværket er en del af historien og oplevelsen. Vi har haft hver eneste flaske i hånden. Vi starter med at morte enebær i hånden og lader den hvile i alkoholen før destillering. Vi vælger at dobbeltdestillere vores premium gin for at skabe en mere rund smag. Efter destillering fortyndes det færdige produkt til den ønskede alkoholprocent.

Alkoholprocenten er vigtigt, da den har indflydelse på smagsoplevelsen, og er derfor ikke tilfældig. Så fyldes ginen på flaske, proppes og forsejles. Til sidst påføres etiketter i hånden og mærkes med nummer til sporbarhed.

Bæredygtighed

Vi har en ambition om at være en bæredygtig virksomhed i videst muligt omfang. Derfor fokuserer vi på at genbruge, hvor vi kan. Dette gælder fra varer vi får hjem til de omkringliggende processer. Som eksempel genbruger vi vores kølevand, hvor nogle destillerier bruger løbende vandhanevand til nedkøling.

Alle varer som indgår i produktet er økologiske og vi vælger vores leverandører med omhu ud fra at de også opererer bæredygtigt og med kvalitet i højsæde.

Udviklet af IT Stack ApS