Genforeningsgin

I forbindelse med fejringen af 100 året for Genforeningen har vi valgt at lancere vores tredje gin. Denne flaske vil kun blive produceret og solgt i et begrænset omfang i 2020, altså en “limited edition”.

Smagen er valgt ud fra helt rene og meget klassiske botanicals såsom citrus, kvanrod og kanel. Vi har forsøgt at skabe en meget klassisk rund smag. Som vores andre gin er denne også 100% økologisk. Et udvalgt panel af testere har været med i processen og hjulpet os frem til den helt perfekte sammensætning.

Destilleringen sker i traditionelle kobberkedler og laves efter ’London Dry Gin’ metoden, hvor der kun tilføres vand efter destillering for at ramme den rigtige alkoholprocent og smag. Vi har valgt en metode, hvor enebær mortes og hviler i alkoholen inden destillering. Vi kører ’small batch’ med omkring 45 flasker per produktion og med nummererede flasker. Genforeningsgin ligger på 44%, da vi mener dette giver den helt rigtige kombination ift. smag og udtryk.

Flasken er af tung kvalitet og udsende er valgt, da den ligger godt i hånden. Den sorte prop komplimenterer den sorte tekst og logo på etiketterne. Etiketten prydes af et maleri lavet af Alfred V. Jensen og viser Kong Christian d. X ride ved Christiansfeld ved Genforeningen i 1920. Maleriet hænger i dag på Sønderborg Slot og ejer af Museum Sønderjylland. Vi har valgt at give en opsummering af de vigtigste begivenheder omkring Genforeningen i 1920. Etiketten er lavet af tyk bomuldspapir af god kvalitet.

Vi anbefaler at nyde den rent med en isterning eller som Gin/Tonic med enten Aqua Monacos Organic Herbal Tonic eller Tonic Water, en skrive citron og selvfølgelig masser af is.