Als Gin

Det allerførste produkt lanceret af Sønderborg Distillery er Als Gin. Denne gin er en hyldest til den smukke ø Als som kan ses fra destilleriet. De første flasker blev sat til salg i forsommeren 2018 og var den første dansk destilleret gin i nyere tid i Syddanmark. Der blev brugt over ét år for at nå frem til lige netop den rigtige recept og smag. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten, og derfor har vi også valgt kun at producere 100% økologiske produkter.

Klik her for for at bestille den i shoppen

Als Gin Medals 2021_4

Medaljer

2021 International Spirits Challenge Bronze
2020 World Gin Awards Bronze
2020 International Wine & Spirit Competition Bronze
2020 Europe Trophy Silver

Metode

Destilleringen sker i traditionelle kobberkedler og laves efter ’London Dry Gin’ metoden, hvor der kun tilføres vand efter destillering for at ramme den rigtige alkoholprocent og smag. Vi har valgt en metode, hvor enebær mortes og hviler i alkoholen inden destillering, og når vi destillerer gøres dette ad 2 gange for at give en mere afrundet smag som man kender det fra whisky. Vi kører ’small batch’ produktion og med nummererede flasker. Als Gin ligger på 43%, da vi mener dette giver den helt rigtige kombination ift. smag og udtryk.

Smag

Smagen er ud over enebær, som det skal være ved en gin, i retning af lakrids. Dette skyldes, at der bruges botanicals såsom fennikel, anis og lakridsrod. En blanding af både klassiske med også nye botanicals såsom havtorn.

Udseende

Flasken er af tung kvalitet og udsende er valgt, da den ligger godt i hånden. Den sorte prop komplimenterer den sorte tekst og logo på etiketterne. Forside-etiketten prydes af en håndtegning af Sønderborg Slot lavet af den danske tegner Georg Persson. Georg har tegnet flere kendte bygninger i Sønderborg. Etiketterne er lavet af tyk bomuldspapir af god kvalitet.

Serveringsforslag

Vi anbefaler en Gin & Tonic med 1 del Als Gin og 3-4 dele Organic Herbal Tonic fra Aqua Monaco. Find begge produkter i vores webshop. Fremgangsmåden er først at putte en masse is i sit glas. Derefter hældes 1 del Als Gin efterfulgt at 3-4 dele Herbal Tonic. Tørrede enebær eller en skive citron kan bruges som garnish og som det sidste rører man et par gange med en ske for at blande drinken. Velbekomme!

Udviklet af IT Stack ApS