Sønderborg Distillery

Sønderborg Distillery ligger i den centrale del i Sønderborg med udsigten til Als og Alssund. Etableringen skete i februar 2018 efter adskillige måneders forberedelse og er det første og eneste destilleri i midten af Sønderborg by. Med en passion for gin har vi valgt at starte vores egen produktion. Vi vægter det lokale og godt håndværk, og derfor var der heller ikke nogen tvivl om at vores produktion skulle være lokalt i Sønderborg. Grundighed er et nøgleord for os, og vi har selv stået for al registrering og godkendelse hos de forskellige myndigheder, som det kræver for at kunne producere alkohol i Danmark.

Vi ønsker kun at producere produkter af høj kvalitet og derfor er vi 100% økologiske, dokumenteret hos den danske fødevarestyrelse, og med udgangspunktet om kun at bruge de bedste råvarer til rådighed.

Vores destilleri er på ca. 30 kvm, hvoraf halvdelen benyttes til produktion, og resten til lager og opbevaring af udstyr. Vi destillerer vores produkter i små batches på egne traditionelle kobberkedler fra Portugal.

Personerne bag

Sønderborg Distillery er stiftet af Carsten, Mads og Morten som alle 3 har relation og rødder i Sønderborg. Destilleriet huses i lokaler hos Carsten, og det var under rejser med besøg hos flere destillerier samt et ønske om at starte noget selv, at idéen om et lokalt destilleri i Sønderborg blev født.

De 3 stiftere har været kolleger i mange år, og arbejdet en stor del af deres karriere indenfor IT branchen. Carstens indsigt i produktet og metoden, Mads’ omfangsrige viden omkring fauna og flora, samt Mortens baggrund og erfaring som produktionsingeniør og arbejde i fødevareindustrien har været den rigtige kombination og fundamentet for destilleriet.

I dag drives destilleriet alene af Carsten og Morten.

Carsten: 48 år, gift med Charlotte og 3 børn.

Morten: 41 år, kæreste med Lynn og 2 børn.