Sønderborg Distillery

Sønderborg Distillery ligger i den centrale del i Sønderborg med udsigten til Als og Alssund. Etableringen skete i februar 2018 efter adskillige måneders forberedelse og er det første og eneste destilleri i midten af Sønderborg by. Med en passion for gin har vi valgt at starte vores egen produktion. Vi vægter det lokale og godt håndværk, og derfor var der heller ikke nogen tvivl om at vores produktion skulle være lokalt i Sønderborg. Grundighed er et nøgleord for os, og vi har selv stået for al registrering og godkendelse hos de forskellige myndigheder, som det kræver for at kunne producere alkohol i Danmark.

Vi ønsker kun at producere produkter af høj kvalitet og derfor er vi 100% økologiske, dokumenteret hos den danske fødevarestyrelse, og med udgangspunktet om kun at bruge de bedste råvarer til rådighed.

Vores destilleri er på ca. 30 kvm, hvoraf halvdelen benyttes til produktion, og resten til lager og opbevaring af udstyr. Vi destillerer vores produkter i små batches på egne traditionelle kobberkedler fra Portugal.

Personerne bag

Sønderborg Distillery er stiftet af Carsten, Mads og Morten som alle 3 har relation og rødder i Sønderborg. Destilleriet huses i lokaler hos Carsten, og det var under flere rejser med besøg hos flere destillerier, at idéen om et lokalt destilleri i Sønderborg blev født.

De 3 stiftere har været kolleger i mange år, og arbejdet en stor del af deres karriere indenfor IT branchen. Carstens store indsigt i produktionsmetoderne, Mads’ omfangsrige viden omkring fauna og flora, samt Mortens baggrund og erfaring som ingeniør og fødevareindustri har været den rigtige kombination og fundamentet for destilleriet.

Efter adskillige år som kolleger kender vi hinandens styrker og svagheder. Vi er vant til at arbejde som et team og vores kompetencer komplementerer hinanden godt.

Vi har over 35 år erfaring indenfor IT branchen som konsulenter, arkitekt eller projektleder, men også 5 års erfaring med produktion, lager og indkøb fra fødevarevirksomhed.

Carsten: 47 år, gift med Charlotte og 3 børn.

Mads: 43 år, kæreste med Jeanette og 3 børn.

Morten: 40 år, kæreste med Lynn og 2 børn.