Dybbøl Gin

Dybbøl Gin er den anden gin vi har præsenteret. Dybbøl er forbundet med flere begivenheder i vores Danmarkshistorie, hvilket vi gerne vil være med til hylde, og så ligger vores destilleri meget tæt på Dybbøl Mølle. Hvor Als Gin har et tvist af lakrids har Dybbøl Gin en mere frisk frugtig smag, hvilket skyldes havtorn.

De første flasker kom til salg i efteråret 2018 og siden da har Dybbøl Gin vundet flere medaljer:

2019 London Spirit Competition Bronze
2020 World Gin Awards Sølv
2020 Nordic Spirit Awards Sølv

Metode:
Destilleringen sker i traditionelle kobberkedler og laves efter ’London Dry Gin’ metoden, hvor der kun tilføres vand efter destillering for at ramme den rigtige alkoholprocent og smag. Vi har valgt en metode, hvor enebær mortes og hviler i alkoholen inden destillering, og når vi destillerer gøres dette ad 2 gange for at give en mere afrundet smag som man kender det fra whisky. Vi kører ’small batch’ produktion og med nummererede flasker. Dybbøl Gin ligger på 45%, da vi mener dette giver den helt rigtige kombination ift. smag og udtryk.

Smag:
Smagen er ud over enebær blød, frisk og frugtig grundet havtorn. Derudover botanicals såsom nellike og kardemomme.

Udseende:
Flasken er af tung kvalitet og udsende er valgt, da den ligger godt i hånden. Den sorte prop komplimenterer den sorte tekst og logo på etiketterne. Forside-etiketten prydes af en håndtegning af Dybbøl Mølle lavet af den danske tegner Georg Persson. Georg har tegnet flere kendte bygninger i Sønderborg. Etiketterne er lavet af tyk bomuldspapir af god kvalitet.

Serveringsforslag:
Vi anbefaler en Gin & Tonic med 1 del Dybbøl Gin og 3-4 dele Organic Ginger Ale fra Aqua Monaco. Find begge produkter i vores webshop.
Fremgangsmåden er først at putte en masse is i sit glas. Derefter hældes 1 del Dybbøl Gin efterfulgt at 3-4 dele Ginger Ale. Friske havtorn eller en skive citron kan bruges som garnish  og som det sidste rører man et par gange med en ske for at blande drinken. Velbekomme!